L'únic vertader viatge de descobriment consisteix en no buscar nous paisatges, sino en mirar amb nous ulls' Marcel Proust

Som dones nascudes i crescudes en un context completament desenvolupista on el progrés era (és) sinònim d'industrialització i expansió econòmica a qualsevol preu. Som filles d'açò, però per a nosaltres el progrés té més que veure amb valors relacionats amb la nostra història: el vincle ésser humà-naturalesa, que representa formes de fer i viure vinculades amb el territori, amb els seus recursos disponibles i amb la resta d'éssers vius.

A nivell personal, tenim la necessitat i la responsabilitat de redescobrir els valors, processos, coneixements i pràctiques encara vius però invisibilitzats, de la mà de les persones que els custodien, per tal de poder re-conèixer, re-aprendre, re-pensar i construir el nostre futur d'una manera més conscient i responsable.

Per açò ens vam pujar a la bici i vam recórrer muntanyes. L'estiu de 2016 vam emprendre un viatge pels 19 pobles de la Serra d’Espadà, a Castelló, per a conèixer una part del nostre territori, les persones que l’habiten i els sabers que aquestes custodien sobre el mateix.

A més, nosaltres no estem soles, darrere hi ha molta genteta que ens ha ajudat en el camí, especialment Javi González que ens va acompanyar durant part de la ruta amb bicicleta. O Guillem Rivas, el nostre informàtic preferit i el que ha fet possible que aquesta plataforma funcione.